Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Trash The Dress

Op 9 september 2009 (09.09.09) trokken meer dan 150 vrouwen nogmaals hun trouwjurk aan en renden er mee de zee in op het Scheveningen strand. Melanie en Hans organiseerden de grootste Running of the Brides ooit, wat een feest!

Als fotograaf maakte ze al jaren veel trouwreportages op bijzondere data. Nadat Melanie in 2007 op internet het fenomeen 'Trash The Dress' had gezien, wilde ze dat graag gaan doen op de speciale data in plaats van een huwelijk fotograferen.

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Het begon in 2007 met een try out in de studio, daarna 8 bruiden op 08.08.08. Het is mooi proces om te zien wanneer een vrouw haar trouwjurk nogmaals aantrekt. Er vindt een verandering plaats van binnen, even is ze weer de bruid, de prinses op haar trouwdag.

‘Ik ben chronisch ziek maar heb die dag nergens last van gehad.’

Dobberden er op 8 augustus 2008 nog acht vrouwen in Breda in de vijver, in 2009 kon Melanie haar ogen niet geloven, de ene na de andere bruid kwam de trap af bij strandtent Lekker! Het plezier wat de dames hadden is niet te beschrijven, wat een dosis positieve energie.

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Om nooit te vergeten: De gescheiden dame die haar trouwring in de zee wilde werpen, de dame die nu ze wist voor altijd kinderloos te blijven de zee in wilde lopen om er gelouterd weer uit te komen, klaar voor de rest van haar leven.

Een 'feel good' evenement als dit toont de kracht van therapeutische fotografie. Ook besprak Melanie met veel bruiden hun trouwfoto's en verwerkte deze in het bijbehorende boek. PhotoTherapy met je trouwjurk, maar vooral heel veel lol.

Er volgde nog een Trash The Dress event in 2010, 2011, en 2012. Ook werd Melanie uitgenodigd voor Running of the Bride events in Canada en Australië.

Trash The Dress - Stichting PUUR Zien

Download De kracht van de besmeurde bruidsjurk - BN De Stem

St. Puur Zien helpt chronisch zieken, mensen met een burn-out en/of stress het leven weer puur te zien. Therapeutische fotografie werkt als therapie. U kunt daarbij helpen, steun Puur Zien via NL21INGB0006544911. Doneren kan ook via Paypal.

Bedankt!
Top