New York City inspiratiereis

Fotoreis New York met Puur Zien

Laat je inspireren door mijn frisse en bijzondere blik op de wereld. Ga ZIEN Anders Kijken in New York City van 1 tot 5 mei 2019, met elke dag een leuke fotografie workshop in The Big Apple.

Eyespiration Photo Walk

New York City is bij uitstek een stad om wandelend te bekijken. Tijdens de vijf workshops zien we de stad telkens van een andere kant. Zo staan we vroeg op om in alle rust de High Line te kunnen lopen en gaan we genieten van de zonsondergang in Brooklyn.

Je hebt geen statief nodig, enkel jouw fijnste camera om mee te fotograferen. Systeem camera of een spiegelreflex. Ben je met z'n tweeën en is je partner of vriend(in) geen 'foto-freak', dan doet hij/zij lekker mee met de smartphone.

De dagen zijn niet van 's morgens tot 's avonds volgepland met fotografie, ik geef één workshop per dag van 90-120 minuten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Fotoreis New York met Puur Zien

Inspiratiereis New York 1-5 mei 2019. De prijs per workshop is €49 p.p. exclusief vlucht en hotel. Elke dag een ander thema en deel van New York, zie ook het reisschema.

Zien is anders kijken

Beleef de wereld op andere wijze en ga Zien met nieuwe ogen. Door met een frisse blik de wereld te bekijken, het mooie in alledaagse dingen zien. Ik toon ter plekke voorbeelden van wat ik zie, zo kun je meteen aan de slag.

Veel van deze wandelingen maak ik alleen. Wanneer ik in mijn eentje loopt, ben ik in een andere modus. Mijn focus is veel helderder, ik sta open voor nieuwe inzichten en voor vergezichten en de mooie details van dichtbij.

Onze groep heeft maximaal 10 personen. De reis in 2019 gaat zeker door. Wil je liever 1-op-1 met mij door de deze of een andere plaats lopen, boek dan een individuele inspiratiereis.

De fotografie workshops:

Structuren van New York

We starten rond 09:00 bij Greeley Square Park. Metro: 34 St - Herald Sq. We lopen over de Avenue des Americas en draaien bij Bryant Park af naar Grand Central Station. Tijdens deze route kijken we vooral naar het lijnenspel en details van de gebouwen.

We zullen op veel plaatsen stilstaan. Je leert kijken met andere ogen doordat we niet in ansichtkaarten (overzichten) maar details gaan fotograferen. Wat zie je werkelijk?

De gebouwen van NYC vragen om gecropped te worden; uitgesneden en opnieuw gekaderd vanuit een pure blik. De lijnen, kleuren, het licht werkt allemaal mee aan een betere compositie. Ook helpt het om de straat over te steken en weer terug te komen. Je ziet de omgeving dan vanuit een nieuw perspectief. Omdat deze route bijzonder mooi is met fris licht en een heldere lucht kan deze gewisseld worden met de High Line workshop vanwege de weersverwachting.

Fotoreis New York met Puur Zien
2. Williamsburg, Brooklyn

We starten bij metrohalte Bedford Avenue (Av). Van hieruit dwalen we door deze bijzondere wijk om een half uur voor zonsondergang aan te komend bij East River Park. Vanuit hier is het wachten op het gouden uur en het blauwe uur om zo fantastische foto's van Manhattan te kunnen maken.

3. De avond valt op Times Square

Nacht- en sfeerfotografie van dit bijzondere stukje New York. Lopend vanaf het bekende Flat Iron gebouw gaan we richting Times Square. Veel straten rond Times Square zijn half afgesloten voor auto's. Hier kunnen we naar hartenlust mensen kijken.

Omdat het blauwe uur bij Times Square iets anders uitpakt door het felle licht van de reclames fotograferen we ook de omgeving. We gebruiken de vlag van de NYPD voor een bijzondere reflectie en wellicht zien we de Naked Cowboy.

Het is erg druk in dit gebied dus pas op je spullen en jezelf. We eindigen bovenop de bekende rode trappen om die mooie foto van het plein te maken met de honderden mensen, het drukke verkeer en de vele reclames om ons heen.

Fotoreis New York met Puur Zien
4. Westoever naar Battery Park

We starten vanaf Pier 26 op de Westoever. Metro: Franklin Street. We lopen met het water aan onze rechterzijde naar Battery park. In dit pas gerenoveerde park staat o.a. de memorial vlaggenmast door Nederland cadeau gedaan aan de stad.

Vanuit dit punt heb ook zicht op het Vrijheidsbeeld. Vanaf hier kun je de ferry naar het Vrijheidsbeeld nemen, let op: kaarten vooraf reserveren is aanbevolen. Je kunt van hieruit ook gemakkelijk te voet naar het World Trade Center Memorial.

5. The High Line

We verzamelen om 07:30 bij de entree van het High Line park aan 34th St. Metro 34th Street-Hudson Yards. Eenmaal aangekomen lopen we om het rangeerterrein van de treinen heen. Je ziet de oude rails van de hoge spoorlijn goed liggen in het pad.

De High Line werd in de jaren '30 opgericht om verdere ongelukken met passerende voetgangers en goederentreinen te voorkomen. De High Line werd ook wel de levensader van New York genoemd, alle goederen zoals voedsel en andere zaken werden per spoor aangevoerd en op het 3e level bij gebouwen afgeleverd.

In de jaren '60 veranderde het goederenvervoer drastisch door de komst van trucks en moest de High Line in 1980 sluiten. Doordat twintig jaar lang niemand op de sporen kwam, werd het compleet door de natuur overgenomen, aangezet door zwerfzaden meegebracht door vogels.

Twee New Yorkers wilden de sloop van het laatste stuk van de High Line voorkomen. Dit bijzondere industrieel erfgoed werd mede door burgemeester Bloomberg en de Vrienden van de High Line gered in 2005 en zo begon men aan de bouw van dit unieke park op drie hoog. Recentelijk is het laatste stuk geopend waar wij de workshop starten. De beplanting van het park werd ontworpen door de Nederlandse ontwerper Piet Oudolf.

Rondom dit gebied wordt ontzettend veel gebouwd. Tijdens het lopen van de eerste lus, zien we de bijzondere nieuwe architectuur. In combinatie met het oude spoor een lust voor het oog. Naast de moderne gebouwen zien we ook veel oudere, typisch Amerikaanse architectuur vanaf het looppad.

Het is bijzonder om de combinatie oud-nieuw te zien, er staan overal bankjes om even uit te rusten en te genieten van wat je ziet. Na zo'n anderhalf uur zijn we aangekomen bij ons eindpunt. Je kunt met mij mee teruglopen, of de wijk gaan verkennen.

Je zult zien dat de High Line op dat tijdstip inmiddels is overgenomen door hele hordes toeristen. Vroeg opstaan loont, ook voor het mooie ochtendlicht. Doordat we vaak stoppen om foto's te maken van de bijzondere dingen die we zien, duurt de wandeling twee keer zo lang dan gemiddeld. Je kunt meer High Line info vinden op www.thehighline.org

Fotoreis New York met Puur Zien
6. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge by night. We lopen tijdens het gouden uur over de beroemde brug richting Brooklyn, om op de terugweg tijdens het blauwe uur het zicht op Manhattan te fotograferen.

Deze wandeling wordt ter plekke ingepland, afhankelijk van het weer en het licht. Je krijgt op de eerste dag te horen wanneer deze wandeling plaatsvindt.

New York City Fotoreis

Programma:

1 mei Times Square & Broadway
2 mei The High Line
3 mei Structuren van New York
4 mei Blauwe uur Manhattan - East River Park (Brooklyn)
5 mei Battery Park via Westoever

De gemiddelde walk duur 1,5 tot 2 uur. Ook kinderen met een eigen camera of telefoon kunnen meedoen. Voor de 6-daagse reis zijn de kosten €2500 p.p. excl. vlucht. We logeren in een modern hotel in Manhattan. Een zakelijke factuur is mogelijk.

Aanbevolen is om een dag van tevoren aan te komen om te kunnen acclimatiseren. Het tijdverschil met Nederland is zes uur. Ik geef je graag tips of reisadvies (vluchten, hotel) via e-mail of Whatsapp 0650578414 Via deze link van Booking krijg je €15 korting op je hotel.

Puur Zien

Beleef de wereld op andere wijze en ga Zien met nieuwe ogen. Door met een frisse blik de wereld te bekijken, het mooie in alledaagse dingen zien. Ik toon ter plekke steeds voorbeelden van wat ik zie.

Veel van deze wandelingen maak ik graag alleen. Wanneer ik in mijn eentje loopt, ben ik in een andere modus. Mijn focus is veel helderder, ik sta open voor nieuwe inzichten en letterlijk voor de vergezichten en mooie details van dichtbij.

De groep heeft maximaal 10 personen. De reis in 2019 gaat zeker door. Wil je liever 1-op-1 met mij door de deze of een andere stad of plaats lopen, boek dan een individuele inspiratiereis.

Opgeven/info: info@puurzien.nl of bel/Whatsapp 0650578414

Fotoreis New York met Puur Zien
Top